Učenici osnovnih škola, glasanjem, odlučili su da plakete „Šešir profesora Koste Vujića”, za 2017. godinu, dobije šest kragujevačkih prosvetnih radnika.

Laskavo priznanje, koje se ove godine dodeljuje prvi put, biće uručeno Zorici Mihajlović iz Osnovne škole „Mirko Jovanović”, Bojani Tubić iz škole „Dragiša Luković Španac”, Mariji Andrić zaposlenoj u školi „19. Oktobar”, Jeleni Jevtović „Sveti Sava”, Jasmini Popović iz škole „Treći kragujevački bataljon” i Goran Zuber iz škole „Prota Stevan Popović”.

Pokretač ideje da najbolji kragujevački učitelji nastavnici budu nagrađeni „Šeširom profesora Koste Vujića” je Petar Stefanović, dugogodišnji, sada penzionisani profesor Politehničke škole. Projekat realizuje Centar za mlade „Škola mira", najstarija nevladina organizacija u gradu na Lepenici, čiji je utemeljivač takođe profesor Stefanović.

Ideja je podržana od Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u okviru Programa od nacionalnog značaja za obrazovanje i vaspitanje,

Dizajn priznanja uradio je poznati kragujevački umetnik i zlatar Slavoljub Galić Đani. Svečano uručenje biće upriličeno u utorak, 25. aprila, u 13 sati u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji.