Kragujevčanin Dejan Petrović, osvojio je treću nagradu za dizajn plakata na 64. Sterijinom Pozorju. On je nagradu dobio za plakat predstave „Grebanje, ili kako se ubila moja baka”, Dramskog studija Doma omladine.

Radnja predstava, koju je po teksu Tanje Šljivar, režirao Đorđe Đoković dešava se u Banjaluci na dan humanitarne školske priredbe, početkom ovog veka i u Frankfurtu, kada Maja, glavna junakinja predstave, prodaje ono što je od priredbe ostalo. Predstava je premijerno izvedena pre tri godine.

Da podsetimo, pre svečanog otvaranja Sterijinog pozorja, u donjem foajeu scene „Jovan Đorđević” održana je 16. po redu izložba pozorišnog plakata i grafičkog oblikovanja, redovna prateća manifestacija ovog festivala, gde su publici predstavljeni istaknuti radovi u sferi dizajna.

Ovogodišnje izdanje festivala nosi slogan „Pobuna – ženski rod”, te će u izboru selektora dr. Svetislava Jovanova publika imati prilike da vidi osam predstava u takmičarskoj i tri u regionalnoj selekciji „Krugovi“ na temu ženske emancipacije i potlačenog ženskog identiteta. U fokusu je domaći dramski tekst.