Monodrama „Naši dani” koju je adaptirao, režirao i u kojoj igra Radoslav Milenković, biće izvedena na Sceni „303”, kragujevačkog Pozorišta za decu, u ponedeljak, 6. marta od 20 časova. Već sutradan ovu monodrama moći će da pogleda jagodinska publika u Centru za kulturu, a u subotu, 11. marta Milenković gostuje u Kraljevačkom pozorištu

Radoslav Milenković, glumac i pozorišni reditelj iz Beograda, kompletan je autor monodrame koja je od premijere 1984. na Festivalu monodrame i pantomime u Zemunu (Zlatna kolajna publike) do danas izvedena više od 1.400 puta, kako na scenama bivše Jugoslavije, tako i u inostranstvu (Moskva, Petrograd, Bazel, Cirih, Baden, Malme, Lund, Geteborg, Halmstad, Budimpešta, Eger).

Tekst predstave nastao je dramatizacijom satiričnih pesama V. P. Disa (Naši dani i Himna) i najznačajnijih pripovedaka Radoja Domanovića, (Stradija, Danga i Mrtvo more) koji je oštro, kritički bespoštedno i duhovito slikao vlast svoga vremena, ogrezlu u korupciji i nasilju.

Iako je bio hroničar svoga doba, Radoje Domanović je ocrtao ne samo ljudske odnose i karaktere u srpskom društvu i konkretnoj istorijskoj situaciji, nego i opšte ljudsko i društveno zlo, koje se univerzalno prepoznaje u svakom vremenu.

Kroz imaginarno putovanje koje glavni lik preduzima u naporu da se, nakon dugogodišnjeg izgnanstva, vrati u svoju otadžbinu, on se susreće sa predstavnicima vlasti i postaje učesnik i svedok rasula i propasti svih slojeva društva. A najdramatičniju promenu glavni junak doživljava kada se u preispitivanju nacionalnih mitova suočava sa razarajućom istinom koja poništava idealizovanu (i mitomansku) sliku zemlje njegovih predaka.

Kombinacijom bravuroznog verbalnog plana i snažne fizičke ekspresije, potpomognute pantomimom, žanrovski oslonjene na raznovrsna sredstva, predstava svojom aktuelnošću i angažovanošću u potpunosti korespondira sa svojim savremenicama tj. našim danima.