Na predstojećem NBA All star vikendu, koji se održava u Los Anđelesu, Srbiju će predstavljati Saška Vujičić, košarkašica Sportskog kluba za decu i omladinu sa posebnim potrebama ”Palestra” iz Kruševca.

Ona je put Los Anđelesa krenula sinoć sa svojim trenerom Mirelom Milojević, a All star utakmice igraće se u subotu.

Pored naše košarkašice, Evropu će predstavljati samo još jedan takmičar iz Nemačke, dok su svi ostali takmičati iz Sjedinjenih američkih država, uz nekoliko izuzetaka sa drugih kontinenata. Naša košarkašica na All star vikend ide na predlog Specijalne olimpijade Srbije, a po odobrenju Svetske specijalne olimpijade.

Saška nije krila uzbuđenje kada je pre dva meseca dobila poziv da učestvuje na ovom događaju, jer se sportom bavi od kada zna za sebe, prvo fudbalom, a od pre sedam-osam godina košarkom. Igra na poziciji beka, a za potrebe All star vikenda o njoj je snimljen i film, u kome je predstavljena njena tehnika i taktika igre.

U ekipama koje će nastupiti na All star vikendu biće po četiri košarkaša ili košarkašica iz NBA-a i po šestoro predstavnika Specijalne olimpijade.

Ekipe će igrati po nekoliko utakmica, a po rečima Saškinog trenera Mirele Milojević, ovaj vikend je jedinstvena prilika da se podigne svest o učesnicima specijalnih olimpijada, o njihovim sposobnostima, ali i prilika da se milionima gledalaca širom sveta prenese poruka o važnosti inkluzije u sportu.

Naša košarkašica, inače, potiče iz sportske porodice, budući da joj se otac bavio fudbalom, a brat joj je uspešan bokser.