U subotu 25. novembra, po sedmi put će se održati međunarodna manifestacija „Noć pozorišta” u Republici Srbiji, u okviru međunarodne mreže European theatre night. Preko 50 različitih programskih sadržaja biće održano u sledećim gradovima: Bačka Palanka, Beograd, Čukarica, Vrbas, Kragujevac, Niš, Novi Sad, Futog, Mladenovac, Prokuplje i Novi Bečej.

Sve ustanove kulture koje učestvuju u manifestaciji „Noć pozorišta” uključili su se u jednu globalnu akciju i svojim aktivnostima će pokušati da skrenu pažnju na retke bolesti, decu sa simptomima intelektualne invalidnosti, uzrokovane genetskim mutacijama, za čiji lek se trenutno radi istraživanje.

Inspirisani ličnom pričom porodice Krgović iz Novog Sada i njihovom borbom da se utvrdi uzrok bolesti njihove ćerke i pristupi adekvatnoj terapiji kako bi se bar ublažili simptomi, jer lek za ovo retko oboljenje nije pronađen, došli su do saznanja i lično su se uključili u program istraživanja bolesti i iznalaženje leka.

Ovogodišnjim programom i prikupljenim sredstvima, pomoći će se u istraživanju za iznalaženje adekvatne terapije i leka za pomenutu bolest.

Po prvi put u okviru ove manifestacije biće i predstava za bebe i najmlađe – „Šareno drvo“ u Pozorištu za decu u Kragujevcu koja će se zbog već velikog interesovanja igrati čak dva puta taj dan.

KRAGUJEVAC

POZORIŠTE ZA DECU KRAGUJEVAC

www.pozoristezadecu.com

Tel. 034 333 518

Subota, 25. novembar  

12:00 „ŠARENO DRVO“, predstava za bebe i najmlađe,uzrast 1+

Autor: Anđelka Nikolić

17:00 REPRIZA! „ŠARENO DRVO“, predstava za bebe i najmlađe,uzrast 1+

Autor: Anđelka Nikolić

Ulaz  150,00 dinara

Večernja scena „303”, Gostovanje Jugoslovenskog dramskog pozorišta

20:00 „U AGONIJI“, Miroslav Krleža, režija: Ana Đorđević

MLADENOVAC

CENTAR ZA KULTURU I TURIZAM MLADENOVAC

www.ckm.co.rs

Tel. 011 823 1230

Subota, 25. novembar  

17:00 „ČAROBAN SVET VILENJAKA“, predstava za decu

Allegretto teatar Vršac 

Ulaz je slobodan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

European theatre night je međunarodni projekat pokrenut 2008. godine u Hrvatskoj sa ciljem da se direktno podstakne dramsko i glumačko stvaralaštvo na prostoru čitave Evrope i približi kultura široj javnosti. Od početka pa do danas manifestacija se održala i održava svake godine pored Hrvatske i Srbije i u Belgiji, Češkoj, Slovačkoj, Austriji, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Crnoj Gori, Sloveniji i Mađarskoj.