Kulturni centar UMMUS otvoriće svoja vrata posle letnje pauze i krenuti u četvrtu sezonu svojih kulturnih i edukativnih događaja. Za ovogodišnje otvaranje koje će biti ovog vikenda, organizatori su pripremili pop art izložbu kragujevačkog mladog umetnika Vojina Milojkovića u petak, sa početkom od 20 sati, a nakon toga publika će moći da čuje nastup lokalnih muzičara.

Narednog dana, u subotu, Kragujevčani će uživati u koncertu cover benda „Rumble”, koji izvodi popularne rokenrol hitove.

Izložba portreta rađenih digitalnom tehnikom predstavlja kulminaciju dosadašnjeg akademskog iskustva i individualnog rada tokom i posle master studija umetnika Vojina Milojkovića. Serija ovih radova iznad svega se bavi pitanjima egzistencije pojedinca u jednom mikrokosmosu, ali i svačije pojedinačne percepcije u odnosu na ostatak sveta. Milojkovićevi radovi mogu se jednostavno posmatrati i kao portreti sa jednim autentičnim likovnim izrazom inspirisanim modernim mediumima, pop kulturom i pop artom, osnovnim likovnim elementima - kolorit, linija i površina.

U subotu u Kulturnom centru UMMUS publika će moći da uživa u nastupu cover sastava „Rumble”. Reč je o grupi kragujevačkih muzičara koji sviraju popularne pesme snimljene u period od 60-tih do 90-tih godina prošlog veka. „Rumble“ čine Kristina Simović, vokal, Đorđe Slavković, gitara, Bojan Vukomanović, bas i Lazar Avdić – Dečko, bubnjevi, a izvode pesme AC/DC-ja, Billy Idola, Deep purple-a, Led zeppelina i drugih.