Pank rok bend „Čovek bez sluha” (ČBS) objavio je novi singl „Zip Line” (Ziplajn), posvećen borbi protiv depresije, kog prati vizuelno upečatljivi spot urađen u fazonu stripa. Pesma će se naći kao bonus na predstojećem vinilnom izdanju aktuelnog ČBS albuma „Stanimo u gard” (2018).

- Želeo sam da ČBS kao bend, kako drugačije nego pesmom, doprinese buđenju entuzijazma i elana kod svih koje je ova nezaboravna godina učinila tužnim, uplašenim i bespomoćnim. Jako bih voleo da grešim, ali mislim da prisustvujemo kraju sveta kakvim smo ga do sada poznavali. Vreme je da se svi otreznimo, pregrupišemo i napravimo strategiju za to novo, neizvesno, sutra, kaže autor pesme i frontmen ČBS Miki Radojević.

Naslov pesme „Zip Line” dolazi od popularnog sportsko-rekreativnog spuštanja sajlom između dve visinske tačke, a Radojević kaže da kao tekstopisac voli da upotrebljava žargonske termine:

- Sa ziplajnom imam ogromno iskustvo. Imamo ga svi zapravo! Metaforički gledano, spuštamo se niz njega svakog dana, čini mi se sve vrtoglavije i ekstremnije, objašnjava Radojević.

On je producent i reditelj „stripovski” obojenog spota, urađenog samo iz jednog dugačkog kadra. Za postprodukciju bio je zadužen Milan Savić, kameru Miloš Marković, za saobraćaj spota bio je odgovoran asistent režije Pavle Jozić, a šminku Saša Srdić.

- Na prvom mestu veliki sam ljubitelj stripova, pa sam hteo da vizuelni oblik pesme bude dopadljiv mlađoj generaciji i možda ih nagovori da malo siđu sa Instagrama i eventualno otkriju da i umetnost može biti jako zabavna. Primera radi, iza jednog Betmena se ne krije samo dobar logo za majicu, već i neverovatno inspirativna priča. Čitajte stripove, super su, makar i u pdf obliku, poručuje Miki.

ČBS je zbog svega što se dešavalo od početka godine sa pandemijom Kovid-19 odlučio da stavi na čekanje planirani „oficijalni best of – live album”, snimljen prošle godine u matičnom Kragujevcu, odlučivši sa izdavačkom kućom Long Play da „Zip Line֊ uvrsti kao dodatak na budućem vinilu albuma „Stanimo u gard” (izdavač Long Play).