Pank-rok bend „Čovek bez sluha” (ČBS) objavio je provokativno autobiografski singl i spot „I posle svega (odjebi)”, kao najavu novog albuma kojeg će na jesen objaviti na CD-u promoterska kuća Long Play.

- Pesma  je nastala jednog dana kada sam se konačno probudio iz jako ružnog sna, koji je zauzeo dobar komad mog života. Poznato je da su moje pesme mahom autobiografske, a ovog puta nisam hteo da se puno bavim metaforama, već da jasnim stavom i jednostavnim rečima stanem iza i progovorim u ime svih onih koji su doživeli da im se dobrota obije o glavu, kaže pevač i gitarista „ČBS” Miki Radojević.

Poruka pesme je da „svemir čak i posle nečijeg najgoreg životnog scenarija brine o ravnoteži među zvezdama”, a Radojević priznaje da je reč odjebi „sama po sebi malo škakljiva”, ali ističe da naš jezik „zbog skromnog fonda reči prilično ograničava pesnike, koji nekad jednostavno bivaju prinuđeni da se snalaze kako bi pogodili centar mete”.

- S druge strane, u vreme kada 24 sata dnevno na javnim frekvencijama gledamo rijaliti programe i neprekidni repertoar psovki kakav ni kočijaš ne bi izmislio, nazvati „odjebi” psovkom – najblaže rečeno bilo bi licemerje ističe Radojević.

U moru spotova koji se oslanjaju na kombinaciju crnih pozadina, neonskog svetla i stroboskopa, bend ČBS (koji čine i bubnjar Vladimir Lazarević Lune, basista Miodrag Zdravković Mikica i gitarista Sava Mirović) hteo je da vizuelni identitet prvog najavnog singla za novi album, bude pun kolorita i da spot dosledno isprati tekst pesme, za šta se sam Radojević pobrinuo kao scenarista i reditelj.

U spotu se pojavljuju prijatelji benda, glumac Zlatko Rakonjac („Anđeli 3”), muzički menadžer Dragan Novičić (nasilnik iz nedavnog E-Play spota „Šamarčina”) i mlada akademska slikarka Ivana Milentijević.

Za produkciju, montažu i kameru spota bio je zadužen Ralle Petrović i „Rax media video production”, za kameru Zoran Lazarević, a šminku je radila Olja Radojević.