Odbojkaški klub Radnički predstavio je nova pojačanja za predstojeću sezonu, a to su tehničari Milan Jovanović i Miloš Trivunić, srednji bloker Vuk Milutinović i primač servisa Srećko Ristić.

Kragujevčani su proces sklapanja tima za novu takmičarsku sezonu počeli još u maju, kada je stigao iskusni korektor Vladimir Jekić.

Najveće promene Radnički je pretrpeo na poziciji dizača. Umesto Nemanje Stevanovića i Nikole Veljovića, kojima su istekli ugovori, u klub su stigli Milan Jovanović i Miloš Trivunić, mladi igrači sa značajnim internacionalnim iskustvom.

Milan Jovanović dve sezone nosio dres Kahasola iz Sevilje, a potom se preselio u Teruel, sa kojim je osvojio dve titule prvaka Španije. Miloš Trivunić je takođe značajan deo života i karijere proveo u inostranstvu, tačnije  u Sjedinjenim Američkim Državama.

Pored mladosti, ekipi koja pretenduje na visok plasman potrebno je i iskustvo, a naročito igrači koji znaju kako se osvajaju trofeji. Tu se uklapa srednji bloker Vuk Milutinović, koji je tokom osam sezona provedenih u Crvenoj zvezdi osvojio četrnaest trofeja. Igrao je i u Rumuniji, kao i za Dinamo iz Bukurešta, a u Radnički stiže posle ekipe Novog Pazara.

Za sada poslednje pojačanje Kragujevčana u ovom prelaznom roku je Srećko Ristić, iskusni primač servisa sa bogatom karijerom koja broji desetak klubova.

Odbojkaši Radničkog treniraće u Kragujevcu do 19. septembra, kada se sele u Maribor na završni deo priprema. U planu je i odigravanje nekoliko turnira tokom septembra, kako bi ekipa što spremnije dočekala početak oktobra i start nove sezone u Super ligi Srbije.