Akademsko pozorište SKC Kragujevac obeležilo je Svetski dan pozorišta, 27. mart, onlajn premijerom višestruko nagrađivane predstave „Totovi” na Youtube kanalu kragujevačkog SKC-a. Predstava se može pogledati na ovom LINK-u.

Predstava će biti dostupna do subote uveče.

Priča o porodici Tot, iako smeštena u Mađarsku u vreme Drugog svetskog rata, oslikava prirodu običnog, poniznog čoveka svuda i uvek, u svim dobima velikih stradanja, gde se težnja za opstankom suprotstavlja očuvanju ljudskog dostojanstva. Svi pokušaji „običnih” ljudi da se dodvore nadređenima i umilostive one koji gospodare životima na frontu čine čitavu sliku grotesknom, a sve situacije nalikuju smrtonosnoj igri u kojoj se pravila prihvataju bez pogovora i pregovora.

U ovoj predstavi, koju je po tekstu Ištvana Erkenja režirao Kostadin Stojadinov, igraju: Aleksa Svilarov, Ilija Ivanović, Julija Vučković, Nevena Terzić, Milica Đorđević, Tatjana Nikolić, Aleksa Mogić

Predstava Totovi otvoriće online repertoar Akademskog pozorišta na kom će se u narednom periodu naći naslovi poput Hamelna, Peščanika, Ere ožalošćenih, Larija Tompsona i drugih.

Sve predstave biće emitovane četvrtkom u 18 sati, a posetiocima Youtube kanala SKC-a biće dostupne 24 sata. Prva naredna predstava, Hameln, zakazana je za 2. april.