U ponedeljak, 25. maja, u 21 sat, na YouTube kanalu Studentskog kulturnog centra Kragujevac biće emitovan koncert Alberto Lopez Quintet-a, sa nastupa u Pozorištu za decu u Kragujevcu, , koji je održan 2014. godine u organizaciji SKC-a.

Kvintet španskog flamenko gitariste Alberta Lopeza čine: Alberto Lopez – gitara, Jolanda Osuna – ples, Bernardo Miranda – glas, Havier Rabadan – perkusije, Hesus Valero – bas gitara.

Sudeći po vrtoglavom usponu mladog Lopeza, ovo je prilika za nesvakidašnje flamenko iskustvo! Već vlasnik nekolicine prestižnih flamenko nagrada i samostalnih izdanja, on je svoju veštinu oblikovao uz patrone poput Mikelanđela Korteza, Tomatita, El Pelea i brojne druge.

Seviljska bijenala, Bele noći Flamenka ili čuveni Flamenko festival u marokanskom Fezu, samo su neke od pozornica obeleženih umećem vanserijskog gitariste i autora iz Granade.

Alberto Lopez (1990) je svoje prve časove gitare pohađao sa 11 godina, u svom rodnom gradu Bazi. Diplomirao je na odseku za flamenko gitaru Konzervatorijuma za muziku Rafael Orosko u Kordobi, a usavršavao se kod Migela A. Kortesa, Herarda Nunjeza, Manola Franka i Ninja Pura.

Programom Espetakulo siento, predstavio se publici u Španiji, ali i Francuskoj, Srbiji, Italiji i Maroku. Za vreme svoje solo karijere bio je uključen u velike projekte kao što su Bijenale flamenka u Sevilji, Noće blanka del flamenko, Flamenko Fez festival, nastupajući sa El Peleom, Estreljom Morente, Arkanhelom, Tomatitiom i Izrael Galvanom.

Tokom svoje karijere osvojio je brojne nagrade.