U ponedeljak 11. aprila, u 21 sat, na YouTube kanalu kragujevačkog SKC-a, moćete da pogledate koncert „Barcelona gipsy klezmer orchestra” sa nastupa iz 2015. godine u Čaurnici, koji je održan u organizaciji SKC-a. (vidi LINK)

„Barcelona gipsy klezmer orchestra” (BKGO) je ubrzo po svom osnivanju počela da oduševljava publiku širom Evrope svojim srčanim i iznenađujućim nastupima i interpretacijom tradicionalne Romske i Klezmer muzike iz istočne Evrope. BKGO je internacionalni sastav iz Barselone poznat po istraživanju muzičkih korena kao i stvaranju vrlo upečatljivog sopstvenog stila.

BKGO je sastavljen od šest muzičara iz različitih zemalja u formaciji glas, klarinet, kontrabas, harmonika, gitara, udaraljke. Muzičari iz Francuske, Italije, Srbije, Indije, Grčke i Španije su se sakupili u Barseloni i napravili sastav posvećen Balkanskoj muzici na jedan vrlo karakterističan način. NJihov stil je inspirisan klezmerom, jazz manouch-om, romskom muzikom, ali i istraživanjem zaboravljenih stilova, neobičnih ritmova i muzičkih boja iz predela širom istočne Evrope. Uz sav taj opus, poseban karakter im je dala isnpirativna i bogata scena Barselone, od južnoameričkih melodija, tradicionalne katalonske muzike i mediteranskih stilova pa sve do bluz i džez muzike.