Kao što je već najavljeno, svakoga četvrtka sa početkom u 18 sati, na YouTube kanalu kragujevačkog SKC-a, biće emitovane predstave Akademskog pozorišta SKC-a. Pozorište nastavlja sa predstavljanjem svoje produkcije iz foldera Arhiv, a posetioci YT kanala imaće priliku da pogledaju predstavu „Era ožalošćenih”, premijerno izvedenu 22. oktobra 2016. godine.

Era ožalošćenih zasnovana je na motivima anotologijskog teksta Branislava Nušića „Ožalošćena porodica”, ali predstavlja njegovo novo čitanje i značajan otklon od dobro poznatih Nušićevih likova. Zamišljena je kao destruktivna muzička komedija i značajan segment predstave čini originalna muzika čiji su autori Lazar Jagličić i Filip Trajanovski.

Glumci na sceni pokreću lavinu pitanja o porodičnim i međuljudskim odnosima i, vodeći nas kroz različite društveno-vremenske kontekste, dovode do optimističnog odgovora na postavljena pitanja. Predstava je izvedena na nekoliko pozorišnih festivala i višestruko nagrađena.

Reditelj predstave i autor songova je Miroslav Petrović.

Uloge tumače: Stefan Pavlović, Nina Nedeljković, Kostadin Stojadinov/Nikola Garović, Jana Mijailović, Pavle Tasić, Jana Desnica, Petar Petrović i Isidora Arsić.