Koncert „Orthodox celts” povodom 20 godina od prvog albuma (Green roses 20th anniversary tour), održaće se u kragujevačkoj Čaurnici, u subotu, 30. novembra, od 22 sata.

Počeci grupe Orthodox Celts vezani su za Srbiju i Beograd ranih devedesetih godina. Prvi su bend koji je na prostorima centralne i istočne Evrope propagirao i promovisao irski folk zvuk, u maniru legendarnih Dublinersa i Poguesa koji su im bili i ostali muzički uzori.

Kroz prvih nekoliko godina rada postava se menjala i nadograđivala da bi cela priča konačno kulminirala 1999. godine sada već legendarnim albumom „Green Roses“, jednim od ključnih albuma njihovog muzičkog i kreativnog uzleta, albumom na kojem su dostigli potpunu zrelost i koji je doneo savršen balans između njihovog autorskog rada i obrada Irskih tradicionala.

20 godina kasnije, album je i dalje aktuelan i predstavlja kostur njihovih živih nastupa, a sa albuma je skinuto čak 6 singlova.

U novembru 2019, bend polazi na turneju kojom će obeležiti ovaj lepi jubilej i na kojoj će svirati album „Green Roses“ u celosti, uz naravno izbor najvećih hitova iz njihove sada već skoro 30-godišnje karijere.

Prodaja karata u Domu omladine, biletarnica Pozorišta za decu, Music store. Cene karata u pretprodaji su 700 dinara, a na ulazu na dan koncerta 900.