U Konaku kneza Mihaila otvorena je nova multumedijalna izložba pod nazivom „Knez Mihailo. Rođen u Kragujevcu”, povodom obeležavanja jubileja 200 godina od rođenja kneza Mihaila.

Novu istorijsku izložbenu postavku obogaćenu multimedijalnim sadržajima u Konaku kneza Mihaila kao i prigodnu monografsku publikaciju pripremio je stručni autorski tim Narodnog muzeja Šumadije i Istorijskog arhiva Šumadije,  koju su činili Bojana Topalović, Roksanda Aleksić, Goran Milosavljević uz podršku i pomoć kolektiva Narodnog muzeja u realizaciji.

Recezent izložbe je prof. dr Danko Leovac, a magistar Dejan Petrović izradio je vizuelni identitet.

Izrada postavke podržana je i od strane Ministarstva kulture, a učešće su imali drugi muzeji i nacionalne institucije. Podrška je dobijena i od pasioniranih kolekcionara i ljubitelja lika i dela kneza Mihaila koji su deo svojih kolekcija ustupili za izlaganje.

Osim centralne manifestacije pod nazivom Dani kneza Mihaila, u Narodnom muzeju Šumadije koji se nalazi na matičnoj lokaciji dvorskog kompleksa Obrenovića, obeležavanje jubileja pratila je organizacija niza koncerata, izložbi, naučnih skupova i publikovanja izdanja tokom cele godine.