Predstava „Opet plače, al' sad od sreće”, po tekstu Novice Savića, u režiji Dragana Jakovljevića, na repertoaru je Knjaževsko-srpskog teatra, u četvrtak, 19. januara, u 20 sati. Biće to 50. izvođenje ove predstave na sceni kragujevačkog Teatra.

Uloge tumače Isidora Rajković, Ivan Vidosavljević, Nenad Vulević, Sanja Matejić, Dragan Stokić i Dragoslav Tanasković.

Tematski zanimljiva, ova komedija napisana je dramaturški vešto, uz nesumnjivo poznavanje malovaroškog mentaliteta: razgovor petoro ljudi u čekaonici železničke stanice otkriva gotovo sve „tajne” života provincijske sredine. I sve bi to moglo izgledati komediografski iščašeno i izvitopereno kad ne bi bilo istinito i sasvim mogućno u nas tokom poslednje decenije prošlog i početkom ovog, 21. veka. Razgovor i sve što se dešava u čekaonici železničke stanice provincijske varošice smeštene na nekoj sporednoj pruzi upravo zbog očigledne istinitosti uzdiže se do metaforične slike ne samo jedne sredine, nego i čitave ove zemlje!

Inače, premijera ove komedija bila je 21. juna 2016. godine.

Biletanica Teatra radi od 10 do 14 sati, u danima kada se izvode predstave od 10 do 14 i 18 do 20 sati, telefon 034/332-063. Cena ulaznice za parter je 400 dinara, a balkon 200 dinara. Za učenike, studente i penzionere cena karte je 200 dinara.