Peti Memorijalni turnir „Nenad Nena Manojlović”, koji se igra u čast našeg proslavljenog trenera i vaterpoliste, okupiće od 24. do 28. jula, u Kragujevcu osam ekipa uzrasta do 13 godina.

Ovogodišnji turnir je drugačijeg formata u odnosu na prethodne, pa će tako svi timovi biti smešteni u jednu grupu i igraće po sistemu svako sa svakim. Samim tim će se i druženje i nadmetanje dečaka sa različitih meridijana produžiti na pet dana.

Posle godinu dana pauze zbog obaveza u domaćim šampionatima, na turnir se vraćaju italijanska Roma Vis Nova i turski Galatasaraj, redovni učesnici na prva tri Memorijala. Debitant na ovogodišnjem takmičenju je veliko ime evropskog vaterpola, dubrovački Jug, a pored domaćeg Radničkog koji će učestvovati sa dve ekipe, od srpskih timova tu su još Partizan, subotička Spartak Prozivka i valjevski Valis.

U sredu od 17 sati, turnir će započeti Radnički i Galatasaraj, a zvanična ceremonija otvaranja zakazana je za 19.30 sati.

Posle sedam odigranih kola, zavesa na turnir spustiće se u nedelju uveče, utakmicama za plasman.

Do sada su pehar sa Memorijala ponela četiri različita učesnika, a šansu da dođu do druge titule imaće Spartak Prozivka (šampion iz 2015.), Galatasaraj (2016) i Radnički (2017), dok na turniru nema branioca trofeja, Jadrana iz Herceg Novog.