Knjaževsko-srpski teatar u novoj sezoni otvoriće svoja vrata kragujevačkoj publici 7. septembra izvođenjem predstave „Uobraženi bolesnik”, Ž. B. P. Molijera, u režiji Đorđa Nešovića.

Istog dana biće objavljena i selekcija 18. Joakimfesta, međunarodnog pozorišnog festivala koji se tradicionalno organizuje u oktobru mesecu, a ove godine će trajati od 10. do 17. oktobra.

Teatar je i u 2023. godini deo manifestacije Dani Srpske u Srbiji, pa kragujevačka publika može da pogleda monodramu „Jefimija”, u izvođenju Gradskog pozorišta iz Trebinja, 21. septembra.

Povodom jubileja – obeležavanja 200 godina od rođenja kneza Mihaila Obrenovića kao deo centralne svečanosti grada Kragujevca koja će se održati u Narodnom muzeju Šumadije 16. septembra, ansambl Teatra izvešće dramski prikaz „Knežev zapis”, Vladimira Đorđevića, u režiji Mladena Kneževića.

Kragujevačko pozorište u septembru učestvuje i na festivalu „Bucini dani” predstavom „Rasvetljavanje slučaja serije ubistava trovanjem u Ćuprijskom okrugu sedamdesetih godina 20. veka”, koja će se odigrati 27. septembra u Aleksandrovcu.

Takođe, 9. septembra publika može pogledati predstavu „Briši od svoje žene”, koja će biti izvedena u  humanitarne svrhe, a sav prihod od prodatih ulaznica biće usmeren na pomoć porodici Đoković koja je nedavno ostala bez svog doma. Saradnja sa Kancelarijom za mlade Kragujevac planirana je i ove sezone tako da mladi Kragujevčani mogu gledati matine – predstave u dnevnom terminu.

Lepa vest za ljubitelje pozorišta i najredovnije posetioce je da su i ove godine sezonske karte u prodaji. Godišnja karta za predstojeću 2023/24 sezonu važi za sve premijerne i reprizne predstave Knjaževsko-srpskog teatra, festival Joakimfest i određene gostujuće predstave.

Cena za jednu osobu je 6.000, dok je cena karte za dve osobe 10.000 dinara.

Na ovaj način uprava pozorišta želi da omogući ljubiteljima i najvernijim posetiocima pozorišta da po pristupačnoj ceni gledaju sve predstave kragujevačkog teatra i postanu deo pozorišne umetnosti i srpske kulturne scene.

Biletarnica teatra počinje sa radom 1. septembra i radiće po novom radnom vremenu, radnim danima i subotom:  jednokratno od 10 do 16 sati, kada nema predstava na repertoaru, te dvokratno od 10 do 14 sati i od 18 sati do početka predstave, u danima kada se igraju predstave.     

Kontakt broj biletarnice je 034/322-063 i 061/16-43-791.