Novinari portala Pressek organizuju razgovor sa građanima Kragujevca. „Poluvreme sa Pressekom” biće upriličeno u prijatnom ambijentu kafea „Oblomov”, u četvrtak, 5. jula, od 18.30 sati.

Ideja nam je, pre svega, da se upoznamo, da se vidimo „licem u lice”, da uz kafu popričamo o onome šta čitaoci očekuje od nas, a mi da se bolje upoznamo sa onim što njih „tišti”, ali i koje su to lepe priče iz grada na Lepenici o kojima bismo mogli da pišemo.

Bićemo tu i da odgovorimo na pitanja zašto Pressek (www.pressek.rs) postoji, kako smo počeli, dokle smo za dve godine postojanja stigli, kako nastaju vesti, kako biramo teme, ko nas plaća, zašto nas plaća i koliko nas plaća.

Kafa je naravno na naš račun.

Portal Pressek počeo je sa radom 2016. godine i objavljuje informacije iz centralne Srbije, posebno sve one važne teme koje ne dobijaju prostor u nacionalnim medijima. Pre svega, negujući složenije novinarske forme poput članaka, analiza, inervjua, reportaža i istraživačkih priča, izveštavamo iz Kragujevca, Kraljeva, Kruševca, Ćuprije, Jagodine, Paraćina, Čačka, Smedereva,Smederevske Palanka, Velike Plane...

Na raspologanju će vam biti urednik Miroslav Čer, novinarke Marija Obrenović, Violeta Glišić, saradnica Katarina Senić i fotoreporter Miki Jevtović.