Teniska reprezentacija Srbije, u Kraljevu, od 14. do 16. septembra igra protiv selekcije Indije za opstanak u Svetskoj grupi Dejvis kupa. Pored Danila Petrovića, u timu su i Dušan Lajović, Laslo Đere, Nikola Milojević i Peđa Krstin.

Teniseri dve reprezentacije igraće u Kraljevu na šljaci, a selektor Nenad Zimonjić je rekao da je izabrana najbolja podloga.

- Razgovarali smo o tome da li da igramo na šljaci ili tvrdoj podlozi. Mi smo svi odrasli na šljaci i ona nam više odgovara, ali je teško za kratko vreme napraviti takav teren u hali. Ja se nadam da će do petka biti u još boljem stanju i da neće doći do bilo kakve povrede, rekao je Zimonjić.

 Kraljevo neće biti domaćin Dejvis kupa prvi put, a selektor je dodao da se nada velikoj podršci.

- Bilo bi lepo da se napuni hala. Utiske koje smo mi poneli iz Kraljeva 2015. godine su bili zaista divni, to je bio izuzetno važan susret protiv Hrvatske. Ovo je jedna od retkih prilika da ljudi gledaju uživo vrhunski tenis, sledeće godine se menja format Dejvis kupa i ovo je lepa prilika i za našu publiku i za naše igrače. Podrška bi nam mnogo značila, kazao je Zimonjić.

Svi mečevi će se igrati u hali sportova na desnoj obali Ibra, a parovi će biti poznati u četvrtak nakon žreba.

Prvi dan takmičenja ( 14. septembar 2018 ) igraju se dva singl meča. Prvi singl meč počinje u 14 časova, drugi odmah po završetku prvog.

Drugi dan takmičenja (15. septembar 2018) igra se dubl meč sa početkom u 15 časova.

Treći dan takmičenja (16. septembar 2018) prvi singl meč počinje u 13 časova.

 

Druženje sa decom iz SOS sela

U sklopu priprema za meč Dejvis kupa protiv Indije, srpski teniski reprezentativci družili su se sa decom SOS dečjeg sela u Kraljevu. Mališani su prisustvovali treningu naših reprezentativaca u Sportskom centru „Ibar” i bodrili ih pred važan meč.

Posebno zadovoljstvo za decu predstavljala je mogućnost  da razmene  nekoliko poena na šljaci sa srpskim  reprezentativcima.