Predstava „Trnova Ružica”, Pozorišta za decu Kragujevac, na repertoaru je u subotu, 18. marta, u 12 sati.

U ovoj dobro poznatoj priči o uspavanoj lepotici glavne uloge tumače Ljubica Radomirović, Miloš Pantić, Dubravka Brkić, Milica Redžić Vulević, Nevena Brzaković, Vladimir Đoković i Petar Lukić.

Ljubav je svuda oko nas. I uvek će biti. Nekada je dovoljno prizvati je i prigrliti, ali nekada se za nju moramo boriti. Samo na vreme treba da naučimo da je to najvažnija borba u životu. Princeza Zorica i princ Filip nisu dozvolili da im drugi određuju šta je njihova sudbina, već su se i po cenu smrti borili za svoju ljubav i dokazali da je ona jača i od najstrašnije kletve. Ako se ljubav hrani i neguje i ako se kroz ljubav živi, nema bitne razlike između života i bajke, jer i u bajkama ona prethodi i sledi svemu i svako zlo čini konačnim.

Režiju potpisuje Miloš Milovanović, koji je uradio i adaptaciju teksta Ljubivoja Ršumovića. Ana Kolbjanova uradila je scenografiju i kostime, muzika je delo Lazara Novkova, dizajn svetla radio je Radomir Stamenković, scenski pokret Isidora Stanišić, grafičko oblikovanje i rekvizite Lazar Stanojević, koji je zadužen i za fotografije. Kostime je uradila Jelena Pavlović.