Dnevnik iz mladalačkih dana nedavno preminulog akademika Vladete Jerotića, biće promovisan u ponedeljak, 28. oktobra, u Duhovnom centru Bogoslovije Sveti Jovan Zlatousti u Kragujevcu. 

Vladeta Jerotić, poznati publicista, iza sebe je ostavio mnoge knjige, audio i video zapise u kojima mnogi pronalaze utehu, a neki ga smatraju i najumnijim Srbinom u drugoj polovini dvadesetog veka,

Na promociji će učestovati Irena Arsić ispred Zadužbine „Vladeta Jerotić”, koja je koorganizator ove promocije. Irena Arsić pisala je pogovor za knjigu, a inače je profesor Filosofskog fakulteta u Nišu. Osim nje na promociji učestvuju i prof. dr Dragan Simeunović sa Fakulteta političkih nauka, kao i profesor filosofije iz Kragujevca Saša Milenić, koji će izneti svoje uspomene na poznanstvo sa profesorom Jerotićem i svoje viđenje njegove društvene uloge. Moderator razgovora je Ana Brzaković, novinarka Radija Zlatousti.

Promocija počinje u 18.30, a sala Duhovnog centra nalazi se pored Hrama „Sveti Sava” na Aerodromu, u zgradi fiskulturne sale koja je u izgradnji.