Na osnovu preporuke Vlade RS u cilju mere predostrožnosti od virusa, premijera "Carev zatočnik" se otkazuje! objavilo je na svom FB profilu Pozorište za decu Kragujevac.

Premijerno izvođenje predstave „Carev zatočnik”, u režiji Miloša Jagodića, zakazano je za sredu, 11. mart, u 18 sati, na sceni Pozorišta za decu Kragujevac.

- Samo onaj kome dobar kliker u glavi mrda, može savladati Džina velikog k´o brda! Za Džina je pamet važna, a ne mišica tvrda i snažna! I zato zapamti dobro, to nek ti je k´o amanet: Za boj ne treba snaga nego pamet! Megdan ne dobija sirova junaština, nego bistra glava i veština. Oružje izgubi, a pobedi um, nek´ mu je zanavek širok svaki carski drum, napisao je reditelj predstave Miloš Jagodić, koji je i adaptirao ovaj tekst Miodraga Stanisavljevića.

Scenografiju i kostime potpisuje Milica Grbić Komazec, a muziku Lazar Novkov, dok su instrumentali delo Miodrag Mika Mladenović. Tekst završnog songa napisala je Nataša Ilić. Koreograf je Jovana Todorović.

U predstavi igraju Milomir Rakić (car Ptrptrptislav Šesti), Miloš Milovanović (Jovan), Katarina Jeličić (princeza Jevdokija), Ljubica Radomirović (luda), Milica Redžić Vulević (dvorska dama - Janko od Tulumine), Petar Lukić (džin), Nevena Brzaković (baba Poleksija), Vladimir Đoković (Stanipanislav- ban Čekrkčelenković).

Predstava je prilagođena deci starijoj od 6 godina.