Ansambl Knjaževsko-srpskog teatra premijerno će izvesti predstavu „Ženidba i udadba” Jovana Sterije Popovića u režiji Jane Maričić. Premijera je zakazana u utorak, 10. decembra, u 20 sati.

Govoreći komadu „ Ženidba i udadba“ rediteljka Maričić ističe:

- Humor i tragika Sterijinog dela su još raskošniji danas, kada su starosne granice za stupanje u brak pomerene, pa neretko odrasli ljudi u punoj snazi i dalje imaju čvrstu psihološku zavisnost od onemoćalih staraca. Ali šta god da je to što jednu porodicu spaja – međuzavisnost, glad, siromaštvo, muka, pa i mržnja – na samom zalasku mladosti ili u jesen života, utešno je i toplo ostati zajedno, pod istim krovom, kaže rediteljka.

Jana Maričić je rođena 1984. godine u Beogradu. Završila je pozorišnu i radio režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u klasi prof. Slavenka Saletovića i Ive Milošević.

Režirala je u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, Bitef Teatru, Pozorištu Boško Buha, Narodnom pozorištu Sombor, Narodnom pozorištu Kikinda. Osim pozorišta, režira i u drugim medijima.

U ovoj popularnoj komediji igraju Miloš Krstović, Katarina Janković, Nikola Milojević, Marina Stojanović, Milić Jovanović i Mina Stojković.

Scenograf predstave je Veljko Stojanović, kostimograf Jelena Janjatović, lektor dr Radovan Knežević, a izbor muzike potpisuje rediteljka predstave.

Reprizna izvođenja predstave „Ženidba i udadba“ su 12. i 17. decembra.