Kao i prethodnih godina, Akademski folklorni ansambl „Svetozar Marković” na početku nove sezone otvara vrata novim članovima. Ovogodišnji prijem članova počeće u ponedeljak 9. septembra i svi zainteresovani mogu se prijaviti u sledećim terminima

Uzrast od 7. do 12. godine − sreda i petak od 19 do 20 sati

Uzrast iznad 13 godina – utorak od 20.30 do 21.30 sati

                                             četvrtak od 19.30 do 20.30 sati

Akademski folklorni ansambl „Svetozar Marković” osnovan je u Kragujevcu 1977. godine, a decenije rada posvećenog očuvanju tradicionalnog nasleđa dovele su do bogatog fonda tradicionalnih igara i pesama, kao i do nastupa obeleženih brojnim nagradama i priznanjima.

Ansambl okuplja veliki broj prvenstveno mladih ljudi koji imaju priliku da igračko i pevačko nasleđe svoje zemlje predstavljaju na scenama širom sveta, upoznajući tradicije različitih zemalja i stičući dugotrajna prijateljstva.

U očuvanju igračkog i pevačkog nasleđa ansambl učestvuje zajedno sa Narodnim orekstrom i Pevačkom grupom Studenac, a svi zainteresovani mogu se pridružiti i ovim sekcijama.

O svim detaljima možete se informisati putem sajta SKC-a, Fejsbuka i Instagram stranica, kao i putem telefona 034 336 122.