Na letnjoj sceni kragujevačkog SKC-a, u ponedeljak, 19. jula, biće predstavljen novi album kantautorke Ivane Vukmirović Manivi, pod nazivom „Mirror”. Promocija albuma počinje u 21 sat, a ulaz je besplatan.

Ivana Vukmirović Manivi je kantautorka koja živi i radi u Beogradu. Novi album „Mirror“ nastao je nakon Ivaninog povratka iz Berlina. Multikulturalna sredina i raznolik umetnički život u Berlinu doneli su novu perspektivu njenom autorskom stvaralaštvu.

Za razliku od prvog albuma iz 2016. godine koji je u potpunosti snimljen uživo i sastoji se od 9 pretežno main stream R&B i soul numera, „Mirror” je kombinacija soulful melodija, progresivnih harmonskih aranžmana i elektronske muzike. Kolaboracija sa vrsnim džez/soul muzičarima koji čine bend Manivi i njihova kompatibilnost u muzičkom senzibilitetu donela je ovom albumu nesvakidašnju mešavinu stilova i različitih muzičkih uticaja. Ta interakcija se poput magije prenosi na publiku i to je upravo jedan od razloga zašto se uvek ponovo dolazi na njihov nastup.

Bend Manivi čine neki od najeminentnijih muzičara u regionu: Peđa Milutinović - bubanj (Vasil Hadžimanov band, Quzama, Schime Trio) Dragan Ćalina - klavijature (prof. klavira školovan na prestižnom konzervatorijumu u Amsterdamu), Dejan Antović - bas (Slobodan Trkulja Balkanopolis) i Ivana Vukmirović - vokal, gitara, autor muzike i tekstova.