Gradska turistička organizacija „Kragujevac“ organizuje celodnevni program za decu, u nedelju, 13. januara, od 11 do 18 sati, povodom dočeka Srpske nove godine.

Program počinje u 11 sati nastupom učenika Osnovne škole „Natalija Nana Nedeljković“, koji će otpevati nekoliko pesama o Novoj godini, a potom će izvesti predstavu „Maja aždaja“.

U nastavku programa, od 12 sati, đaci još jedne kragujevačke osnovne škole, „Svetozar Marković“, obogatiće program izvođenjem nekoliko rok pesama. Posle njih, posetioci Roda centru imaće priliku da uživaju u nastupu plesne grupe „Dols“.

Deca iz Srpskog ansambla „Smilje“ imaće 40-to minutni program, od 13 časova, tokom kojeg će igrom i pesmom pozdraviti sve prisutne, posle čega sledi solo nastup Pavla Vasiljevića.

Pored zabavnog dela, kao i prošle godine, turistička organizacija pripremiće kviz znanja za deca o značajnim događajima i ličnostima iz istorije Kragujevca, kao i o običajima tokom božićnih i novogodišnjih praznika.

Takođe, studenti i profesori kragujevačkog Prirodno-matematičnog fakulteta izložiće akvarijume i terarijume, dok će od 15 sati tokom polučasovnog programa hemičari ovog fakulteta izvoditi zanimljive eksperimente u okviru časa „zanimljive hemije“.

Nastupiće i folklorni ansambli, plesni klubovi, a za kraj je planirana i uživo svirka.