Od 7. do 10. juna u Knjaževsko-srpskom teatru u Kragujevcu biće održan „Arsenal film fest”. Ovaj filmski festival održava se prvi put kao prateći program muzičkog festivala u Kragujevcu.

Ulaz na projekcije biće besplatan za sve one koji imaju kupljenu ulaznicu za ovogodišnji „Arsenal fest”.

Prvog dana festivala biće prikazan film „The possibilities are endless” (2014) o oporavku škotskog muzičara Edvina Kolisa od moždanog udara. Istog dana na programu je dokumentarac „Zaboravljeno vreme” (2017) reditelja i scenariste Milana Nikodijevića o rok publicisti Petru Peci Popoviću. Po završetku filma njih dvojica će odgovarati na pitanja publike.

Drugog dana festivala, u petak, 8. juna, zakazana je projekcija filmova „Bloodlight and Bami” (2018) rediteljke Sofi Fajns o pop divi Grejs Džons i „Liberation Day” iz 2017, o poseti slovenačkog benda „Laibach” Severnoj Koreji.

Film „The new Gipsy Kings”, koji se bavi jedinstvenim svetom besnih automobile i luksuznih stanova Roma – muzičkih zvezda u Rumuniji, biće prikazan trećeg dana Festivala, isto kada i film Maje Pavlin „Charlatan Magnifique” o slovenačkom muzičaru Robertu Pešutu-Manjifiku, autoru popularne pesme „Pukni zoro”.

Poslednje večeri na programu je indijski film „Raving Iran” o dvojici di-džejeva koji pokušavaju da se bave tehno muzikom u opsesivnom režimu u ovoj zemlji. Festival zatvara dokumentarac „Whitney: Can I Be Me” o životu i karijeri jedne od najvećih svetskih pop zvezda Vitni Hjuston.