Tijana Ristović najbolji je diplomac kragujevačkog Prirodno-matematičkog fakulteta. Studije informatike završila je sa prosečnom ocenom 9,95. Njoj je danas, 12. aprila, na svečanom uručenju, organizovanom povodom dana fakulteta, dodeljeno priznanje kao najboljem studentu.

Prirodno-matematički fakultet Univerziteta u Kragujevcu, inače, ovih dana slavi 46 godišnjicu. Tim povodom danas su nagrađeni i najbolji studenti master studija, ali i najbolje ocenjeni nastavnici i saradnici.

Pored rođendana, na ovom fakultetu imaju puno razloga za slavlje. Na osnovu rezultata naučno-istraživačkog i pedagoškog rada svojih nastavnika i saradnika, svrstava se u red vodećih fakulteta u Srbiji, sa veoma razvijenom međunarodnom saradnjom.

Zahvaljujući ovoj visokoškolskoj ustanovi Univerzitet u Kragujevcu našao se lane na prestižnoj Šangajskoj listi za oblast matematike.

Među profesorima ovog fakulteta najpoznatiji je svakako član SANU i profesor emeritus Ivan Gutman, koji je tokom svoje karijere objavio je više od 1.370 naučnih radova i oko 300 stručnih radova. Radovi su mu citirani preko 30.000 puta u naučnim radovima drugih autora i preko 5.100 puta u više od 460 knjiga i udžbenika.

Prirodno-matematički fakultet organizuje 18 studijskih programa svih nivoa. Od ove godine na listi će se naći i jedan novi – psihologija.

Fakultet je akreditovan od strane Ministarstva prosvete i nauke kao naučnoistraživačka organizacija. Sarađuje se fakultetima i institucijama u zemlji i inostranstvu, ali i kako bi svoje studente pripremio za budući posao i sa brojnim kompanijama.

Zahvaljujući jednoj takvoj saradnji u petak, 13.aprila, će nakon svečane akademije povodom dana fakulteta biti urućena i nagrada kompanije Comtrade.