Sadržajan i bogat program i preko stotinu izlagača, očekuju i ove godine posetioce 14. Šumadijskog sajma poljoprivrede koji se na Šumadija sajmu održava od 7. do 10. septembra.

Na više od 4.000 kvadratnih metara biće predstavljeni svi segmenti poljoprivredne proizvodnje, a tradicionalno se i ove godine organizuju izložbe krupne stoke i sitnih životinja. U Medija centru Šumadija sajma, tokom trajanja sajma biće organizovana stručna predavanja za izlagače i posetioce.

I ove godine, sajamski program obogatiće Džokej klub iz Kragujevca koji će organizovati izložbu konja i ocenjivanje, takmičenje u preponskom jahanju, vožnju fijakerom i jahanje konja za decu.

U okviru Izložbe voća biće održana prezentacija rada mini pokretne sušare firme Agrontegral iz Bečevice (Gruža), sa degustacijom suvog voća.

U hali Šumadija sajma biće održana izložba tradicionalnih zanata i domaće radinosti. Na platou ispred Sajma, osim poljoprivredne mehanizacije biće izložbeni prostor akvaristike.

Generalni pokrovitelj 14. Šumadijskog sajma poljoprivrede je grad Kragujevac, a partner u organizaciji sajma je Roda centar. Ulaz i parking prostor za posetioce, sva četiri sajamska dana su besplatni. Svečano otvaranje Sajma planirano je za četvrtak, 7. septembra, u 11 časova.