Preko sto osnovaca učestvovalo je na takmičenju u skijanju, koje je proteklog vikenda održano na slikalištu izletišta „Potok“ u Jagodini.

Takmičenje je organizovao Jagodinski sporstki savez (JASA), a na njemu su učestvovali učenici od prvog do osmog razreda u konkurenciji dečaka i devojčica. Prvih osmoro u obe kategorije nagrađeni su medaljama, diplomama, ali i simboličnim novčanim nagradama u iznosu od 1.000 do 5.000 dinara.

Van takmičarske konkurencije organizovano je i takmičenje predškolaca, jer je među ovim uzrastom vladalo veliko interesovanja, pa organizator nije mogao da ih odbije.

Sportski direktor JASA-e Zoran Gligorijević istakao je da je reč o prvom takmičenju ovog tipa, koje je održano pod sloganom „Budi prvi šampion u skijanju u svom gradu“, a u cilju da se ovaj sport populariše kod mladih generacija.

Skijalište u Jagodini, sa sistemom za osnežavanje, otvoreno je 4. januara ove godine zahvaljujući donatorima Skupštine grada. Od njegovog otvaranja, Školu skijanja prošlo je oko 300 učenika jagodinskih osnovnih škola.

Đake su skijanju učili profesori sporta i fizičke kulture, a škola je za sve učenike bile besplatna. To je, po rečima Gligorijevića, velika prednost, jer škole u drugim ski centrima u Srbiji koštaju od 200 do 300 evra.