U četvrtak, 6. decembra, u kragujevačkom SKC-u, nastupiće Emma Morton & the Graces, a koncert počinje u 22 sata.

Škotska pevačica Emma Morton je sve prisutnija na evropskoj muzičkoj sceni i njen rad postaje sve više prepoznatljiv. Emma je ušla u TOP 3 na italijanskim listama, a poslednjih nekoliko godina pojavila se na glavnim televizijskim i radio stanicama. Sarađivala je i nastupala s međunarodnim umetnicima, kao što su Olli Murs, Paolo Nutini, Alehandro Eskovedo i Glen Hansard.

Mračne, seksi pesme Emme Morton pronašle su put u svom poslednjem albumu „Bitten by the Devil”.

Debitantski album benda je monomitsko putovanje gde je izložen svet ljubavi i mržnje, straha i želja, ugnjetavanja i slobode, i proslavljen sirovim i hipnotičkim miksom zvuka jazz-a, roots-rock-a i uticajima folka, pevanim na škotskom dijalektu.

Album je napisala i producirala Emma, sa bendom koji čine bubnjar Piero Perelli i gitarista Luca Giovacchini.

Debitantski album grupe obeležili su posebni gosti i saradnici kao što je Raphael Gualazzi, svirajući klavir u „Dirty John”, Gabriele Evanglista, jedan od najnovijih kontrabasista na jazz sceni, dobitnik Grammi- ja Gene Paul i čuveni Antonio Gramentieri ( Sacri cuori, Don Antonio).

Ovaj album istražuje i proslavlja ideju „prelepih zagađenja”; tama ukorenjena u našoj prošlosti i sadašnjem trenutku se ujedinjuje sa svetlucavim sjajem egzotičnih svetova i zvucima Amerikane, koji pokreću naše strasti i imaginaciju kroz bioskopske ekrane i stare rekordere naše mladosti.

Cena ulaznice je 300 dinara, a za studente i đake je 200 dinara.