Bendovi Vizelj i Špajz, nastupaju u petak, 24. decembra, u kragujevačkom Domu omladine. Koncert počinje u 22 sata, a cena ulaznice je 300 dinara.

Bend Špajz nastao je u martu 2010. godine u Kragujevcu. Čine ga Vladimir Maksić (gitara), Darko Đorđević (gitara), Aleksandar Furunović (bubnjevi) i Stanko Milačić (bas gitara).

Većina pesama nastala je i nastaje tokom jam sessiona - u pitanju su instrumentali u kojima se mogu prepoznati različiti uticaji (od Hendriksa, preko Discipline kičme, do fjužona i džeza), a koja povremeno zvuči i kao odlična filmska muzika (npr. „Ovaj lift nema vrata”, po kojoj i album nosi naziv).

Važi za jedan od najutentičnijih bendova sa ovih prostora nakon čijeg nastupa publika ne može, ne sme i nikada nije ostala ravnodušna, trezne glave i bez onog uznemirujuće slatkog zujanja u ušima. Na set listi će se sigurno naći i po neka sa drugog albuma, „Abažur“,  koji je gotov i „čeka svoj pravi trenutak“.

Vizelj je beogradski eksperimentalni alternativni rok bend osnovan početkom 2013. godine, a trenutnu postavu čine: Veljko Milinković (gitara, vokal), Aleksa Nedić (bas, vokal) i Nikola Bajčetić (bubnjevi). Bend je ove godine imao turneju po Velikoj Britaniji. Važe za najbolji mladi beogradski live band.