Specijalna projekcija domaćeg filma ,,Ajvar” zakazana je za subotu 14. decembar od 20 sati u Cineplexx Kragujevac Plaza bioskopu. Ulaznce za projekciju nakon koje će se gostima bioskopa pokloniti autorska ekipa filma, u prodaji su na blagajni bioskopa.

 Film ,,Ajvar" sa razlogom je nagrađen najprestižnijim nagradama na festivalima na kojima je prikazan, a publika u Kragujevcu imaće priliku da vidi autorsku ekipu ovog domaćeg ostvarenja kakvo se ne viđa često kod nas.

Vida i Bane su bračni par koji već duže vreme živi u Stokholmu. Imaju uspešne karijere, dovoljno novca za pristojan život i psa, ali nemaju decu. Vida sumnja da Bane u Beogradu ima ljubavnicu, ali o tome ćuti. Dolaze za praznike u Srbiju, gde se u poznatom okruženju odvija uigrana koreografija koja se mnogo puta ponovila u njihovim gastarbajterskim životima. Ovog Uskrsa se taj zid ćutanja ruši.

 U glavnim ulogama su Nataša Ninković, Sergej Trifunović, Miodrag Krstović, Pavle Pekić, Gordan Kičić, Igor Borojević, Aleksandra Janković, Vesna Čipčić. Režiju potpisuje Ana Maria Rossi.

Ulaznice za specijalnu projekciju su u prodaji na blagajni Cineplexx Kragujevac Plaza bioskopa i online za članove Cineplexx bonus kluba.