Specijalna projekcija novog filma Srdana Golubovića u Cineplexx bioskopu u Kragujevcu, pre koje će se gostima pokloniti i deo autorske ekipe ovog ostvarenja, zakazana je za četvrtak, 5. mart, od 18.30  sati.

 Nakon svetske premijere na Berlinalu i svečanog otvaranja beogradskog FEST-a, ekipi filma „Otac”, ukazana je još jedna velika čast. Publika filmskog festivala u Berlinu je glasala i u konkurenciji od 36 filmova iz celog sveta dodelila filmu „Otac” nagardu za najbolje igrano ostvarenje u okviru Panorama programa.

Najnoviji film reditelja i scenariste Srdana Golubovića ovenčan je i nagradom „Ekumenskog žirija”, koja se dodeljuje filmovima s najvećim prisustvom duhovne, ljudske i društvene vrednosti.

„Otac” je film o čoveku kome su zbog siromaštva oduzeli decu, gubitniku, odbačenom i poniženom čoveku, koji kroz svoje putovanje, hodajući od svog sela na jugu Srbije do prestonice, sa kraja na kraj zemlje, iz protesta, dostojanstva, želje da dokaže i sebi i drugima, iz očaja - postaje heroj.

U glavnoj ulozi, oca Nikole, našao se proslavljeni glumac Goran Bogdan, dok su ostale uloge pripale Borisu Isakoviću, Nadi Šargin, Milici Janevski, Vahidu Džankoviću, Jovi Maksiću, Nikoli Rakočeviću, Milanu Mariću i Ljubomiru Bandoviću, a u ulozi dece našli su se Ajla Šantić i Muharem Hamzić.

Ulaznice za specijalnu projekciju filma „Otac” u prodaji su na blagajni Cineplexx Kragujevac Plaza bioskopa.