Crtanje grafita, edukativne radionice o sprečavanju nasilja, kreativne radionice, a kao „šlag na tortu“ koncert Eda Maajke i grupe Ničim izazvan, ovako se u najkraćem može opisati ovogodišnji „Street art“ festival u organizaciji Kulturnog centra Ribnica iz Kraljeva.

Festival je počeo  ponedeljak 21. avgusta i trajaće do narednog ponedeljka - 28. avgusta.

Knjiga „Street art Belgrade“ Aleksandra Đorđevića, biće predstavljena u dvorištu Francuske kuće u sredu, 23. avgusta, u 20 sati. Posetioci će moći da pogledaju i izložbu fotografija grafita koji se nalaze u knjizi, kao i stensila koji su napravljeni na prepodnevnoj radionici. Za muzički deo programa zaduženi su Kida Keva Sound System (Kalunga, BratBuraz i SLM).

Sutradan, 24. počinje, a sve do 26. Avgusta će trajati oslikavanje prolaza u Ulici Miloša Velikog i u Omladinskoj ulici kod kafića Veselo majmunče, u kome će učestvovati grafiteri iz Kraljeva, Beograda, Čačka i Berlina.

Glavni muzički program održava se u petak i subotu, 25. i 26. avgusta, u dvorištu OŠ „IV kraljevački bataljon“. Prve večeri u 22 sata nastupiće Ničim izazvan, ali svirka počinje već u pola osam nastupom Princeza Rok Planete. Nakon njih sviraće  Framework, SickSoul i Hadži Prodane Duše.

Pred početak koncerata, prvog dana biće dodeljene nagrade za najbolju fotografiju, kratkometražni film, strip i karikaturu. U kategoriji za najbolju fotografiju ravnopravno su nagrađeni Jan Valo iz Novog Sada za fotografiju "In out" i Snežana Lukić, takođe iz Novog Sada, za fotografiju „Rain”.  U kategoriji strip i karikatura nagrađen je Dragan Stošković iz Beograda za rad „Miševi“.

Zvezda 26. avgusta biće Edo Maajka, koji nastupa u pratnji DJ-a i MC-a u 21 čas i 30 minuta. Za after party zaduženi su Euphorics & EDGE MC. Pre njega Kraljevčani će moći da čuju lokalce Trefa, Kaću i Silvera, a zatim i Kida Keva Crew.

Festival se završava u ponedeljak, 28. avgust, a u foajeu zgrade Gradske uprave gde će u 20 sati biti otvorena izložba  „Fasada mog grada“. Izložbu će činiti radovi nastali na radionici Slađe Miljković.