Na kragujevačkom Šumadija sajmu od 5. do 8. septembra biće održan 16. Šumadijski sajam poljoprivrede. U hali i na prostoru ispred Šumadija sajma predstaviće se preko 200 izlagača biljne i stočarske proizvodnje, a najveći deo izložbenog prostora ispuniće mehanizacija, oprema i alat za poljoprivredu i stočna grla.

Među izlagačima biće predstavnika iz Belorusije i Turske, tako da Šumadijski sajam poljoprivrede ima i međunarodni karakter na kojem će se pored vodećih brendova značajnih za poljoprivredu predstaviti i manje kompanije sa svojim traktorima za voće i povrće ali i dosta nove priključne mehanizacije.

- Činimo sve da se Šumadisjki sajam poljoprivrede nađe odmah posle Novosadskog i ove godine očekujemo znatno veću poseta imajući u vidu da imamo sve izlagače koji izlažu i na Novosadskom sajmu, samo u manjem obimu, kazao je direktor Šumadija sajma Zoran Nedeljković.

Prateći program Šumadijskog sajma poljoprivrede čine stručna predavanja i tribine sa aktuelnim temama iz oblasti poljoprivrede u pres centru i bogat kulturno umetnički program na bini ispred Šumadija sajma, a deo četvorodnevnog sajma posvećen je stočarskim izložbama i izložbama pernatih i sitnih životinja.

U odnosu na prethodnu ove godine organizatori najavljuju predstavljanje većeg broja stočnih grla: oko 100 koza, 300 ovaca, oko 80 stacioniranih konja, krava na istom nivou kao i prethodne godine, dok će zbog zabrane resornog ministrstva izložba svinja izostati.

Ulaz i parking se besplatni, a svečano otvaranje zakazano je za četvrtak 5. avgusta, u 11 sati