Nova knjiga Nenada Glišića „Teme za široku potrošnju” biće predstavljena u sredu, 6. juna, u „Kontakt” galeriji SKC-a, od 20 sati.

O knjizi će govoriti Milenko Srećković, urednik izdanja i autor Nenad Glišić.

Knjiga „Teme za široku potrošnju” je zbirka tekstova koji su pisani za informativne i analitičke portale u regionu. Podeljena u tri celine naše anksiozne stvarnosti – „Beda politike”, „Politika bede” i „Brbljaonica”, dotiče se raznih aspekata i fenomena koji nas okupiraju u svakodnevnom životu.

Ovi tekstovi predstavljaju jedan od poslednjih izdanaka jedne zapostavljene forme u publicističkom stvaranju, a to je analitički komentar. Ne odričući se subjektivnosti, jer to i jeste nemoguće, ali čvrsto se držeći fakata, proverljivih, javnih i svima dostupnih, ova knjiga dotiče se svakodnevnog funkcionisanja same suštine sistema u kome danas ne samo Srbija ili Balkan, već i znatno šire, žive.

Teme jesu za široku potrošnju zato što je u knjizi tretirano sve ono što jeste bilo objavljivano na velikim medijima, o čemu je javnost više ili manje bila upoznata, ali se tek na ovakvom mestu vidi koliko informacija ostaje sakriveno, koliko se njima manipuliše i kuda sve to vodi.

Ovo je inače prva knjiga ovog autora koja ne pripada beletristici.

Nenad Glišić, rođen je 1972. godine u Kragujevcu. Pesme, priče i eseje objavljivao u mnogim časopisima i zbornicima širom bivše Jugoslavije.

Neke pesme, kratke priče i eseji su prevedeni na poljski, italijanski i engleski jezik, a haiku na engleski i slovenački.

Urednik je književnog i tribinskog programa u Studentskom kulturnom centru gde rukovodi Književnom radionicom SKC-a.