U Narodnom muzeju Kragujevac, u okviru obeležavanja Tesla dana, u saradnji sa Klasterom puteva kulture, biće održana tribina na kojoj će biti reči o industrijskom nasleđu, prvoj sijalici koja je zasvetlela u Kragujevcu, vezi nauke i industrije, kulture i turizma. Tribina je zakazana u utorak, 9. jula, 19 sati.

Na tribini će govoriti Nenad Đorđević, direktor Narodnog muzeja, Manuela Graf, predsednica UO Klastera puteva kulture, Zoran Đorović, v.d. direktora Biznis inovacionog centra, Bojan Pavlović, direktor Gradske turističke organizacije i Marija Đoković, Kancelarija za mlade.

Tesla dane organizuje Klaster puteva kulture, koji umrežava preko 40 institucija kulture, turističkih organizacija i agencija, privrednika i čak pet fakulteta u četiri zemlje: Srbija, Slovenija, Hrvatska i SAD. Svake godine specijalna dešavanja Tesli u čast pripremaju članice i saradnici Klastera.

Ovogodišnja manifestacija Tesla dani, šesta po redu, proteći će u znaku daljeg umrežavanja i međunarodne saradnje, kako bi ruta Putevima Tesle ušla već tokom leta u proces sertifikacije i postala zvanična ruta Saveta Evrope.