Trećeg dana Međunarodnog festivala kamernih horova i vokalnih ansambala, u utorak, 20. avgusta, kragujevačkoj publici predstaviće se horovi iz Bugarske i Severne Makedonije.

Najpre će, u Svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije, od 20 sati,  nastupiti „Glasovi Orfeja”, ženski kamerni hor iz Sofije, sa dirigentkinjom Venecijom Karamanovom. Oni će predstaviti program „Boje vremena”

U terminu od 21.30, u Staroj skupštini, nastupiće Gradski hor iz Štipa, (dirigentkinja: Ivana Đurđević Jankov) programom „U duhu tradicije”, (popularne ljubavne pesme u horskom ruhu).

Na Festivalu koji se od 1995. godine održava bijenalno nastupiće horovi iz Turske, Bugarske, Severne Makedonije, Rusije, Mađarske i Srbije.

Žiri ovogodišnjeg međunarodnog Festivala kamernih horova i vokalnih ansambala čine: Radmila Smiljanić, operska primadona, Bogdan Đaković, muzikolog i dirigent, Tamara Adamov Patijević, dirigentkinja, Pjotr Komorovski, kompozitor i pedagog iz Poljske i Miloje Nikolić, teoretičar muzike i dirigent.