Studenti kragujevačkog Ekonomskog fakulteta vratili su se takmičenja „Case Study – Face the Challenge“ održanog u Nišu sa osvojenim prvim i drugim mestom.

Ivana Nedeljković, Luka Jerinić i Bojanu Cvijanović osvojili su prvo mesto na takmičenju u kategoriji „rise the callenge“. Ekipa USEF Junior bila je bolja od ekipa sa 5 različitih državnih Univerziteta, kao i od kolega sa državnog Univerziteta iz Skoplja.

Ekipa USEF, koju su činili Irena Nedeljković, Sara Đulčić i Uroš Milošević osvojila je 2. mesto na takmičenju u kategoriji face the challengenis.

Takmičenje u rešavanju studija slučaja održano je 19. i 20. aprila. Koncipirano je tako da traje 2 dana i da timovi učesnika dobiju problem konkretnog preduzeća koji rešavaju kroz studiju slučaja.

Nakon predstavljanja problema i davanja smernica timovima, oni do kraja prvog dana rade na izradi idejnog rešenja kada moraju da ga dostave u pisanoj formi. Sledeće veče i jutro posvećeni su pripremi prezentacija formiranih rešenja.

Drugi dan rezervisan je za prezentovanje studija slučaja pred stručnm žirijem i publikom. Nakon prezentovanja, žiri i publika postavljaju pitanja u vezi sa idejnim rešenjima. Posle završenih prezentacija i pregledanja rešenja, žiri donosi odluku i prva tri tima u obe kategorije dobijaju nagrade.

Takmičenje su organizovali Studentska Asocijacija NOVA i Studentski parlament Ekonomskog fakulteta, a pobedinici su pored diploma dobili i simbolične nagrade.

FOTO: FB Case Study - Face the Challenge