U trpezariji manastira Žiče, na Preobraženje Gospodnje, poslednjeg dana Žičkog duhovnog sabora  „Preobraženje  2019”, dvadeset osmi dobitnik, Vladimir Jagličić, nagrađen je prestižnom književnom nagradom – Žičkom hrisovuljom.

Priznanje, koje čine unikatna zlatopečatna povelja i ikona Preobraženja Gospodnjeg, u  prepunoj  žičkoj trpezariji, uručio mu je Predrag Terzić, gradonačelnik grada Kraljeva.

Pesničkom delu dobitnika biće posvećen izbornik radova sa skupa koji je održan u okviru manifestacije Žički duhovni sabor „Preobraženje 2019“. O delu Vladimira Jagličića govorili su dr Dragan Hamović, predsednik žirija, i pesnik Đorđo Sladoje. Glumac Milomir Nedeljković je kazivao stihove Jagličićevih pesama.

Vladimir Jagličić je rođen 1961. godine u Kragujevcu, gde je diplomirao na Pravnom fakultetu.

Pesnik, prozaista, kritičar, esejista, antologičar, prevodilac. Napisao je brojne zbirke pesama, a sastavio je i antologiju savremene srpske poezije, kao i ruske poezije i anglofonog pesništva. Preveo je veliki  broj knjiga sa ruskog  jezika, različitih žanrova.

Dobitnik je mnogih značajnih književnih priznanja u nas, ali i u Rusiji. Osim na ruski, poezija mu je prevođena na engleski, poljski, ukrajinski, bugarski i jermenski jezik.