SKC predstavlja prvo izdanje World Music festivala u Kragujevcu, koji se održava 3. decembra, u Knjaževsko-srpskom teatru, sa početkom u 20 sati. Nastupaju bend „Oratniza” iz Bugarske i „Naked” iz Srbije. Cena ulaznice je 500 dinara, a karte se mogu kupiti na biletarnici pozorišta.

Sastav „Oratniza” čine šest mladih bugarskih muzičara koji dele ljubav ka bugarskom folkloru i modernim bas žanrovima. Svoj jedinstven zvuk nazivaju etnobasom. Inspirisani prošlošću i sadašnjošću, oni pokušavaju da regenerišu svoje muzičke korene u budućnost.

Muzika benda je mešavina narodnih melodija, ortodoksnog pevanja, dalekih aboridžinskih tema, hip-hopa, trapa, D’n’B-a i neparnih ritmova.

„Oratniza” tumači nasleđe bugarske tradicionalne pesme na način koji naša generacija može stvarno prihvatiti i razumeti. Bend oživljava interesovanje za muzičku tradiciju i kod starih i kod mladih, ne samo u Bugarskoj, već u celoj Evropi.

Zahvaljujući majstorskoj kombinaciji regionalnih folklornih elemenata, sa globalnim muzičkim stilovima i korišćenjem atipičnih instrumenata, ovaj bugarski sastav očarava publiku svih podneblja.

„Naked” je vrhunski core-band iz Beograda čija muzika počiva na jedinstvenom miksu globalnog urbanog gruva začinjenom balkanskom tradicijom i fri džezom.Njihov korpulentan i žestok miks tradicionalnog muzičkog nasleđa Balkana sa elementima svinga i fri džeza predstavlja soundtrack beskrajnoj potrazi benda za pravim muzičkim identitetom.

Novu, kvartet postavu sastava „Naked” čine Branislav Radojković (bas), Goran Milošević (bubnjevi, udaraljke), Đorđe Mijušković (violina), Rastko Uzunović (klarinet, saksofon).