Studentski kulturni centar Kragujevac u petak i subotu (13. i 14. decembra) organizuje međunarodni world music festival - ESTAM, u Knjaževsko-srpskom teatru sa početkom od 20 sati.

Festival ima za cilj da predstavi aktuelnosti sa svetske i lokalne world music scene, da popularizuje muziku i autore ovog žanra koji nosi specifičnosti raznih podneblja kombinujući ih sa različitim stilovima.

ESTAM je za dve godine uspešno realizovao nastupe muzičkih izvođača iz zemlje i regiona - Naked, Oratnitza, Shira U'tfila, Jovan Pavlović, Marko Marković, Damir Imamović Sevdah Takht, Eklektik Orkestra i naišao na pozitivne reakcije publike. Prepoznat je među aktivnim članovima i poznavaocima umetničke, jazz i world muzičke scene i širom publikom, ali i kao značajna manifestacija na kulturnoj mapi grada.

Festival će ove godine predstaviti publici zvezde međunarodne muzičke scene i velikane domaćih zvučnih prostora.

U Knjaževsko srpskom teatru nastupiće premijerno sastav iz Srbije Syrinx, iz Austrije Fatima Spar quintet (dobitnica prestižnih nagrada Austrian World Music Award i BBC World Music Award), renomirana pevačica evropske scene švajcarsko-albanskog porekla Elina Duni sa svojim trijom i vojvođanski kompozitor i instrumentalista Boris Kovač i njegov New ritual orchestra.

Ulaznice u prodaji na biletarnici Knjaževsko-srpskog teatra i u prostorijama SKC-a mogu se nabaviti po ceni od 800 (pojedinačne)i 1.400 dinara (komplet).