Jedna od najintrigantnijih priča X-men sage, „Mračni Feniks” stiže na veliko platno bioskopa Cineplexx Kragujevac Plaza na Comic night događaju, u četvrtak, 6. juna, od 20 sati. Sve posetioce očekuje poklon ekskluzivni poster filma kao i bedž sa motivima ovog nastavka. Karte su u prodaji na blagajni bioskopa Cineplexx.

Najnovija priča iz X-men sage u fokus stavlja Džin Grej, koja ne uspeva da vlada svojim moćima nakon što je pogodi misteriozna kosmička sila.

Džin koja se otima kontroli i povređuje one koje najviše voli, počinje da rastura silu koja drži X-men na okupu. Kada porodica počne da se raspada, moraju naći način da se ujedine i ne samo sačuvaju Džininu dušu, nego i spasu planetu od vanzemaljaca koji žele da iskoriste njenu moć Feniksa i zavladaju galaksijom.

Godine represije razbijaju se u paramparčad dok Džin počinje da pronalazi sebe i da vlada svojim moćima.

Svi superjunaci su jaki dok su na okupu, a šta se dešava kada porodica počne da se raspada saznajte na Comic Night događaju u bioskopu Cineplexx Kragujevac Plaza.

Pored Sofi Tarner i Dženifer Lorens, u filmu igraju Džejms Mekavoj, ponovo u ulozi Čarlsa, vođe X-mena, a tu su i Majkl Fasbender i Džesika Častejn. Režiju potpisuje Sajmon Kindberg.