Proteklog vikedna Kragujevčani su imali priliku da po prvi put posete Sajam čokolade, kafe i toplih napitaka. Posetioci su mogli da probaju proizvode više od 20 izlagača iz zemlje i regiona, ali i da na radionicama i predavanjima nauče kako da pripreme čokoladne poslastice i da pripremaju kafu.

Na Sajmu je održano i internacionalno takmičenje poslastičara za izbor „Najboljeg deserta Srbije 2017. godine“, ali i takmičenje hotela i restorana za najbolji restoranski desert. Majstori poslastičari su se takmičili i u pripremanju poslastica od čokolade i festivalskih torti.

Članovi kulinarskih asocijacija održali su i nekoliko javnih časova tokom kojih su posetiocima pokazivali kako da izrade skulpture od šećera, putera i čokolade, ali i kako da naprave čokoladne koktele i druge zanimljive poslastice.

Šumadinci su od Master šefa Maje Mačković iz Hrvatske mogli da saznaju kako da pripreme zdrave deserte bez glutena, laktoze i šećera, ali i da se upoznaju sa ukusnim zagrebačkim slatkišima.

Specijalni gost i predavač na Sajmu bio je Ivan Abramo iz Italije koji je držao predavanje o kafi, a u okviru Sajma je održana i radionica za pripremu kafe „Coffee Profesional“.

Ovogodišnji Sajam su u organizaciji podržali HoReCa asocijacijaKragujevac, Rumunska associjacija ACCEA, Asocijacija master šefova Srbije, Asocijacija master šefova Hrvatske, Udruženje turističkih poslenika iz Niša, Asocijacija somelijea Šumadije i Udruženje ljubitelja kafe „Kafopije“.