Pozoriše predstave, festivali i koncerti u Kragujevcu su odloženi. Filmovi se i dalje daju u bioskopu Cineplexx (Vidi LINK), ali u salama sa ograničenim brojem mesta.

– Mislim da ne treba rizikovati, pa ćemo dati preporuku da se do 1. aprila, otkažu programi u kulturi, na koje može doći veći broj posetilaca, rekao je za portal Pressek, Miljan Bjeletić, član Gradskog veća za kulturu.

Bjeletić je objasnio da će biti dozvoljene posete muzejskim i galerijskim prostorima, događaji koje organizuje ustanove kulture za manji broj posetilaca.

– Za sva veće okupljanja postupićemo u skladu sa preporukom Vlade Srbije, istakao je Bjeletić.

Kragujevački teatar već je objavio da su sve predstave otkazane do daljnjeg. Kupljene ulaznice mogu se vratiti na biletarnici Teatra ili iskoristiti za predstave koje će biti izvođene nakon prestanka važenja odluke.

Pozorište za decu Kragujevac otkazalo je premijeru predstave „Carev zatočenik”, a odluku da li će se igrati predstave na redovom repertoaru doneće do kraja dana.

U kragujevačkom SKC-u odložen je pozorišni festival „Kulisa”.

Takođe, odložena je i turneja „Nipplepeople”, čiji koncert u Kragujevcu je bio zakazan, 21. marta, u „Čaurnici” u Kragujevcu. Novi datum „Nipplepeople” koncerta u Kragujevcu biće naknadno saopšten.Ulaznica kupljene za 21. mart važiće i za novi datum, i nije ih potrebno menjati.