Odlukom članova saveta Festivala humora i satire „Zlatna kaciga“ za dobitnika specijalne nagrade „Festivalska povelja“ izabran je Dragutin Karlo Minić, književnik, satiričar, novinar i višedecenijski saradnik festivala.

Za dobitnika priznanja „Vitez-ica od Čarapanije – ser Hardi” jednoglasno je izabrana proslavljena srpska glumica, dobitnica „Sterijine nagrade“  i dugogodišnji saradnik satiričnog lista „Jež“, Danica Maksimović.

Većinom glasova dosadašnjih dobitnika nagrade festivala „Klasovo majstorsko pero“ za ovogodišnjeg laureata izabran je Dragutin Gane Milanović, poznati srpski karikaturista koji je zastupljen u evropskih antologijama karikature i nosilac priznanja – velike nagrade ULUPUDS-a za životno delo.

Priznanja će svim laureatima biti uručena na završnoj večeri Festivala humora i satire, na Dan šale, 1. aprila.

Festival humora i satire „Zlatna kaciga” je međunarodni i jedan od najznačajnijih srpskih festivala u ovoj oblasti. Održava se svake godine u Kruševcu, a na festivalu se takmiče umetnici kroz konkurs koji se završava na finalnoj večeri sa proglašenjem pobednika.

Festival, u cilju unapređenja i afirmacije humorno-satiričnog stvaralaštva, okuplja više stotina karikaturista i pisaca iz zemlje i inostranstva. Putem dečjeg konkursa, Festival podsticajno deluje i na razvoj stvaralaštva mladih.