Poledica je prisutna na svim deonicama gde je kolovoz mokar i predstavlja veliku opasnost za vozače, a posebno treba biti oprezan za volanom u planinskim predelima, kao i u večernjim satima kada se očekuje pojačan saobraćaj zbog početka vikenda, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Na teritoriji Kragujevca, u periodu od 7 do 17 sati, izvodiće se radovi na državnom putu I B reda broj 25, deonica Cerovac-Kragujevac. U zoni radova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.

AMSS podseća da od 1. novembra do 1. aprila vozila moraju biti opremljena sa sve četiri zimske gume, ako se zbog vremenskih uslova na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica, kao i da je van naseljenih mesta obavezno posedovanje lanaca ili drugih uređaja za povećanje trakcije u prtljažniku.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP „Putevi Srbije”, na naplatnim stanicama nema zadržavanja, kao ni na na putničkim terminalima graničnih prelaza na izlasku iz zemlje, na kojima se čeka do 30 minuta.

Uprava granične policije Srbije saopštila je da su zadržavanja za teretna motorna vozila na prelazima Batrovci i Šid ka Hrvatskoj 180, odnosno 420 minuta, a na Horgošu i Kelebiji prema Mađarskoj 500, odnosno 240 minuta.