U proteklih 24 sata ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kragujevac intervenisale su 53 puta na terenu, od čega 12 puta na javnom mestu. U ambulantnom odseku je pregledano 78 odraslih pacijenata, dok je u pedijatrijskom odseku obavljeno 30 pregleda.

Juče tokom dana se dogodilo nekoliko saobraćajnih nezgoda u kojima je povređo 4 osobe, a povrede nisu opasne po život.

Sinoć oko 22:40 ekipa Hitne pomoći imala je uspešnu reanimaciju, tom prilikom oživeli su pacijentkinju 1972. godište koja je doživela srčani zastoj.

Nakon zbrinjavanja, po protokolu za KPR, pacijentkinja je sa vitalnim funkcijama prevezena u UC KC Kragujevac na dalju dijagnostiku i lečenje.

U Srbiji se danas očekuje uglavnom pretežno sunčano i toplo vreme.

I u Kragujevcu takođe pretežno sunčano, toplo i vetrovito sa umerenim i jakim južnim i jugoistočnim vetrom, uveče i tokom noći u slabljenju i skretanju na severozapadni.

Jutarnja temperatura oko 13, najviša oko 24 stepena. Narednih dana umereno do potpuno oblačno sa čestom pojavom kiše i temperaturom iznad prosečnih vrednosti za ovo doba godine.

Očekivane biometeorološke prilike mogu imati relativno nepovoljan uticaj na hronične bolesnike i osetljive osobe. Poseban oprez se savetuje nervno labilnim bolesnicima.

Od meteoropatskih reakcija su mogući glavobolja i zamaranje, pa se savetuje izbegavanje većih fizičkih napora.